ПСЖ с ултиматум към Мбапе

Бъдещето на Килиан Мбапе в Пари Сен Жермен започва да става все по-неясно. Наскоро нападателят обяви, че няма да активира клаузата за удължаване на договора си до 2025 година. Това обаче не се е харесало на шефовете на клуба, които са му поставили ултиматум: или да преподпише, или ще бъде продаден още сега, пише „Мундо Депортиво“.

От ПСЖ са дали още две до три седмици, в които играчът да даде окончателен отговор. В клуба искат да са наясно какво ще се случи с него още преди отборът да се събере за началото на подготовката. Настоящият договор на Мбапе е за още една година, но на „Парк де Пренс“ не искат да го изпуснат без пари, когато той изтече, така че няма да е изненада, ако нападателят бъде пуснат на пазара до края на лятото.

Катарските собственици на френския шампион все пак ще направят всичко възможно, за да задържат Мбапе в клуба. Те са готови да удовлетворят всички негови претенции, само и само да преподпише дългосрочен договор. Друг техен коз е предстоящото назначаване на Луис Енрике за нов треньор, което се очаква да бъде обявено всеки момент. В клуба се надяват, че новият наставник може да убеди Мбапе, че той ще бъде важна част от неговия проект. А по-важното е играчът да повярва, че парижани ще бъдат основен претендент за Шампионската лига.

Ако дори и това не се окаже достатъчно, за да убедят 24-годишния футболист да остане, тогава шефовете няма да имат друг избор, освен да го продадат. А най-вероятната следваща дестинация на французина ще е Реал Мадрид, който отдавна е по петите му и със сигурност ще е пръв на опашката за подписа му, ако Мбапе бъде пуснат на пазара.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели