Никола Тодоров стана европейски шампион по водомоторен спорт

Никола Тодоров стана европейски шампион по водомоторен спорт в клас F250 на бързите лодки, съобщават от българската федерация.

Състезателят от „Клуб за водомоторен спорт Тутракан“ донесе първи златен медал в 70-годишната история на родната централа. Клубът, под ръководството на Димитър Татаров, развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият пилот е само на 12 години и вече има призови места в националния шампионат.

По време на континенталния шампионат в Полша през изминалия уикенд на старт в клас F250 застанаха 10 състезатели от Европа и САЩ. Никола Тодоров водеше оспорвани двубои в продължение на четирите гонки в двата дни. В първата гонка се класира втори, като след това спечели следващите три и стигна до крайния успех.

В момента Тодоров участва и в Световния шампионат, като един кръг преди края е на втора позиция и има големи шансове за титлата. Българинът се състезава от 8-годишен и до момента в кариерата си има 10 шампионски титли в различните класове на републиканските шампионати.

Сподели