ФИБА обърна внимание на България преди началото на евроквалификациите

Международната баскетболна централа публикува превю за предстоящото начало на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. На официалния си сайт от ФИБА разгледаха ситуацията в група “J”, където се намират отборите на България, Норвегия и Австрия.

“България е отборът с най-големи традиции на Европейски първенства. Тимът се е класирал 25 пъти за финалите на ЕвроБаскет, като дори е достигал до второто място през 1957-а и до бронзовите медали през 1961-а. “Лъвовете” се включват в предквалификациите от втория рунд, след като завършиха на второто място след Португалия. Двата отбора завършиха с баланс от по 5-1, но португалците взеха предимство заради победата си с 10 точки вкъщи, докато България успя да спечели с 8 в последния мач от групата”, пишат от ФИБА.

Тимът на Росен Барчовски открива групата с гостуване на Норвегия в сряда от 20:00 часа. Три дни по-късно от 18:00 в Ботевград започна срещата срещу Австрия, а на 29 юли предстои и домакинството на норвежците. На 2 август ще се състои и сблъсъкът с австрийците на тяхна територия.

Сподели