Богдан Богданович: Знаем какво трябва да направим

Националният отбор на Сърбия вече се намира в Манила, където ще започне участието си на Мондиал 2023. В първия си мач “плавите” ще се изправят срещу Китай в събота от 20:00 часа, а големият лидер на тима – Богдан Богданович, заяви преди началото на шампионата, че отборът му знае какво трябва да направи.

“Развълнувани сме. Имахме много трудна подготовка, но сега се радваме, че започваме истинския турнир. Знаем какво трябва да направим”, заяви Богданович. “Играя по същия начин както тук, така и в Атланта. Сега обаче вероятно ще получавам повече минути. В Атланта имах подобна роля, в която съотборниците ме търсеха, а защитата се фокусираше върху мен и използвахме това, за да си създадем предимство. Разликата е малка и се адаптирам добре”, добави още стрелецът.

Сърбия ще трябва да се справя без големите си звезди Никола Йокич и Василие Мицич, както и без други основни фигури като Неманя Недович, Никола Калинич, Владимир Лучич, Милош Теодосич и Бобан Марянович.

Селекцията на Светислав Пешич все пак попадна в доста лесна група, заедно с отборите на Китай, Пуерто Рико и дебютантите от Южен Судан.

Снимки: Imago

Сподели