Интригата се запази за повечето реванши на плейофите в Лигата на конференциите

Днес ще се изиграят реваншите от плейофите в Лигата на конференциите. В повечето срещи интригата се запази след първите мачове. Един двубой вече се изигра. Вчера Гент и Макаби Хайфа завършиха 1:1 в Белгия, а израелският тим продължи напред с общ резултат 2:1.

Българският представител Лудогорец е с отлични шансове, след като направи 0:0 в гостуването си на Сервет. “Орлите” спечелиха трите си домакински срещи в груповата фаза без да допуснат гол. Швейцарците нямат отбелязан гол при предишните си две гостувания в България – 0:3 срещу Славия през 1967 г. и 0:1 срещу ЦСКА през 1998 г.

Аякс ще има тежка задача в Норвегия срещу Бодьо/Глимт. Грандът от Амстердам стигна до 2:2 в домакинството си, след като отбеляза два късни гола. Норвежците се превърнаха във фактор в евротурнирите последните години и само преди два сезона достигнаха до четвъртфиналите в Лигата на конференциите. Те са изключително силни домакини и в последните си 15 мача в Европа на своя стадион имат 13 победи, сред които успехи над Рома, Селтик и Бешикташ.

В един от най-интересните срещи Динамо (Загреб) приема Бетис, след като спечели с 1:0 в Испания. Шампионите на Хърватия имаха известен късмет в първия мач, но сега е в отлична позиция. За Динамо това беше първа победа срещу испански съперник.

Айнтрахт изпусна аванс от два гола в първия мач срещу Роял Юнион СЖ, като срещата завърши 2:2. Шампионът в Лига Европа от 2022 г. си остава фаворит за продължаване напред. Ако го направи, ще стигне осминафиналите в турнир на УЕФА в трети пореден сезон. Белгийците обаче все още нямат загуба в Германия в мач от евротурнирите (1 победа, 2 равенства).

Щурм (Грац) е почти сигурен осминафиналист. Австрийците спечелиха първата среща със Слован Братислава с 4:1. Ференцварош има да заличава гол пасив след загуба с 0:1 от Олимпиакос. Преди тази среща унгарците бяха в серия от 12 поредни мача без загуба в евротурнирите. Молде пък има още работа, след пропусна да си осигури солиден аванс в първия двубой срещу Легия Варшава. Норвежците водеха с три гола, но спечелиха с 3:2.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели