Едмънтън съкрати изоставането в серията на само една загуба

Отборът на Едмънтън Ойлърс спечели с 5:3 (1:0 3:2 1:1) срещу тима на Едмънтън Ойлърс петия мач от финалната серия в Купа “Стенли” и съкрати изоставането си на само една загуба, като “пантерите” вече водят с 3-2.

Съперниците изиграха първа третина с преобладаващи единоборства, като четирима играчи от двата отбора получиха двеминутни наказания. Все пак гостите от Едмънтън получиха психологическо предимство, след като откриха резултата 5 минути и 30 секунди след началото с попадението на Конър Браун.

Втората третина се оказа от особено значение за изхода от срещата, тъй като тук крайните победители нанесоха своя решителен удат в офанзивен план, отбелязвайки три нови гола, като ход на нещата даде Зак Хайман минута и 58 секунди след началната сирена.

Съвсем скоро след точно пет минути игрово време на леда Конър МакДейвид даде преднина от цели три попадения на своите.

“Пантерите” не чакаха много и в 6-ата минута и 53-а секунда Матю Ткачук намали изоставането.

Кори Пери, който до този момент не се бе разписвал във финалния плейоф върна преднината от три гола на Едмънтън в 11-ата минута и 54-а секунда.

Само 14 секунди по-късно Евън Родригес съумя да върне Флорида отново в играта.

Така всичко остана да се реши в заключителната част, като “пантерите” трябва да съжаляват, че не се възползваха от психологическото си предимство, тъй като вкараха само 4 минути и 4 секунди след началната сирена.

До края те не съумяха да капитализират натиска си и се пропукаха 19 секунди преди края, когато Макдейвид от гостите се разписа за втори път.

Така Едмънтън се върна в голямата игра, след като Флорида взе първите три мача и всички отписваха Ойлърс от шансовете да спечели Купа “Стенли”, тъй като само веднъж в последните 29 пъти се е случвало обрат 0-3 във финалната серия на НХЛ.

Шестият мач от серията е на 22-ри юни (събота) от 3:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели