Левски продава и Ел Джемили

Ръководството на Левски почти сигурно ще осъществи още един изходящ трансфер. „Сините“ гласят продажба на офанзивния халф Джавад ел Джемили. Ръководството на клуба вече е започнало работа по сделката. Причината е, че към момента 21-годишният футболист не с очертава да бъде титуляр през новата кампания. Поне такова е становището на новия треньор Станислав Генчев. Засега Джавад е неубедителен в контролите. И това кара шефовете на „Герена“ да склонят за трансфер при прилична оферта.

Веднага след края на миналата кампания Ел Джемили бе в полезрението на няколко чуждестранни клуба. В Кипър твърдяха, че интерес към него проявява АПОЕЛ (Никозия). Испанецът с марокански корени се появи на „Георги Аспарухов“ в началото на 2023 година именно от Острова на Афродита. Той бе част от Астерас Хлорака, чийто треньор по това време бе Бруно Акрапович. В Турция се появиха информации, че Джавад е искан и от Фатик Карагюмрюк.

През миналия сезон Ел Джемили бе на терена в 35 мача, в които отбеляза 8 гола. Той обаче е много непостоянен – избухва в някой двубоя, а в следващите няколко е незабележим на терена. Така се представше през цялата минала кампания. от пристигането си при „сините“ е бил на терена в общо 46 двубоя, като в първия си полусезон не успя да се разпише.

Подобна е ситуацията и с Патрик Мислович. 23-годишният словак за момента не може да убеди Станислав Генчев в качествата си и в клуба вече мислят за раздяла с него. Тук дори може да не се търси продажба, а да се работи за прекратяване на договора на играча по взаимно съгласие.

„Тема спорт“

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Sportal.bg

Сподели