Срам и позор: Питаха момиче как е умрял Левски, отговорът ще ви отврати!

Напоследък доста често ни се случва да се възмущаваме от младото поколение. Колкото по-достъпни стават социалните мрежи, толкова повече сякаш хората не се свенят да казват първото, каквото им дойде на акъла.

Всички знаем за момчетата, които обикалят ключови локации в столицата и големите градове и задават въпроси на случайни минувачи. Явно тенденцията вече се пренася изцяло виртуално, защото попаднахме на много интересно видео в „ТикТок“.

В него потребител, нарекъл се Devlin разпитва момче и момиче, като и на двамата задава по един единствен елементарен въпрос. Такъв, на който всеки българин би следвало да знае отговора, дори да бъде бутнат насън.

Двата въпроса са свързани със създателите на азбуката ни и с Васил Левски. Отговорите обаче едва ли ще ви накарат да се засмеете. По-скоро ще почувствате срам. Срам, че тези хора нямат представа за историята на нашата Родина.

Ето и как протича видеото:

„Можеш ли да ми кажеш как се казва братът на Кирил, с който двамата са написали азбуката?“, пита Devlin.

Последва и шокиращ отговор от младеж, който видимо говори сериозно:

„Кирил и… свети Валентин“, отвръща той, което предизвиква бурен смях у тиктокъра.

В следващият момент отново виждаме Devlin, който пита млада девойка: „Сигурен съм, че го знаеш, видях. Как умира Васил Левски?“

„Разпънали са го е така. Сложили са го на кръста и са го таковали“, казва момичето.

Тогава Devlin я пита: „Да не го бъркаш с Исус Христос?“. „

Оле, майко, да“, казва девойката и видимо се засрамва.

@devlin0038

 

♬ original sound – Devlin

Сподели