Може ли Швейцария да отстрани и другия финалист от Евро 2020, или най-сетне ще видим силата на Англия?

Отборите на Англия и Швейцария излизат един срещу друг в Дюселдорф в третия 1/4-финален сблъсък от Евро 2024. Двубоят е на „Меркур Шпил-Арена“ от 19:00 часа, а победителят от него ще срещне на полуфиналите някой измежду тимовете на Нидерландия и Турция, които играят помежду си по-късно днес.

“Трите лъва” имат само една загуба в последните 24 срещи с “кръстоносците”, като последното им поражение от този съперник бе през 1981 година. Представянето им до момента в Германия обаче не е никак убедително, за разлика от това на Швейцария. Англичаните бяха на секунди от това да се простят с мечтата си, след като в 1/8-финала със Словения изоставаха в резултата до 95-ата минута. Магическо изпълнение на Джуд Белингам със задна ножица в петата минута от 6-минутното продължение обаче остави Англия в турнира. Словакия рухна и в самото начало на първото продължение Хари Кейн направи пълен обрат. Критиките към играта обаче са доста сериозни, заради което според английските медии Гарет Саутгейт ще предприеме радикална промяна за стотния си мач като селекционер на “трите лъва”. Твърди се, че той ще промени формацията и ще заложи на схема с трима централни защитници.

Швейцария се класира за 1/4-финалите по доста по-убедителен начин, след като тимът на Мурат Якин категорично надигра и детронира европейския шампион Италия след успех с 2:0. „Кръстоносците“ имат само три загуби в последните си 14 мача на европейски първенства, така че в никакъв случай на този отбор не може да се гледа като на аутсайдер. Това е пети 1/4-финал на Швейцария на голям турнир, като “червените” загубиха и четирите си предишни участия на тази фаза. Тимът на Якин обаче е в серия от осем поредни срещу без поражение, като освен това има само една загуба в последните си 18 мача във всички турнири.

Англия ще бъде без наказания Марк Геи. Той най-вероятно ще бъде заменен от Езри Конса. Ще бъде интересно да се види какви други промени ще направи Саутгейт, в случай че реши наистина да излезе в схема с трима централни бранители.

Якин няма никакви кадрови проблеми, а Силван Видмер се завръща след наказание.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели