Започнаха разследване в САЩ заради изтрита публикация на Мъск, ето какво пише в нея

Тайните служби на САЩ започнаха разследване на изтрита публикация в мрежата на Илон Мъск. В нея той пише, че „никой дори не се опитва“ да убие президента Джо Байдън или кандидата на демократите Камала Харис, пише Bloomberg.

В отговор на запитването на изданието от тайните служби са казали, че подробностите за публикацията на Мъск „са събрани за целите на правоприлагането“ и не се разкриват, тъй като това може да попречи на процедурите на правоприлагането.

Както отбелязва Axios, разследването не означава, че Мъск ще носи отговорност, но вероятно ще трябва да докаже, че не представлява заплаха за Джо Байдън или Камала Харис.

Вечерта на 15 септември Мъск публикува повторно публикация от друг потребител на социалната мрежа X, която гласи: „Защо искат да убият Доналд Тръмп?“ Мъск придружи репоста си със следното съобщение: „И никой дори не се опитва да убие Байдън или Камала“.

Потребителите призоваха Мъск да изтрие написаното, но той отказа да го направи. В крайна сметка той изтри публикацията на следващия ден и твърдеше, че е шега. Постът на Мъск беше критикуван в Белия дом.

„Както казаха президентът Байдън и вицепрезидентът Харис след вчерашните смущаващи новини, „в нашата страна няма място за политическо насилие или насилие от какъвто и да е вид“ и „всички ние трябва да внесем своята част, за да гарантираме, че този инцидент няма да доведе до повече насилие“ – казва служител от администрацията на Байдън.

Превод и редакция

 

Сподели