Ключова фигура в ГЕРБ и водач на листа хвърли голяма бомба

Съгласих се да оглавя листата на ГЕРБ, тъй като има много важни каузи, които са над мен. Те са каузи, свързани с развитието на целия регион и в частност – на Стара Загора. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров след като стана ясно, че е водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Стара Загора за извънредните избори на 27 октомври.

Коментарът той направи пред журналисти по време на благотворителната вечер в събота в двора на Митрополията, организирана навръх 43-я му рожден ден.

Извънредна новина и съдбоносни решения от ГЕРБ ТАА

Тази благотворителност набира средства за закупуването и даряването на апарат за реанимация на новородени бебета на Клиниката по неонатология в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, пише “Стандарт”.

Като кмет не възнамерявам да ставам нито депутат, нито министър.

Ще се върна в кметския стол веднага след предизборната кампания, категоричен е Живко Димитров.

Но участвам в предизборната кампания, защото взех активно участие в изработването на предизборната програма на ГЕРБ и поставих там най-важните приоритети на Стара Загора, които са ключови за развитието на областта, добави той.

От една страна – подходът към автомагистрала “Тракия”, който вече е крайно време да бъде направен, с четири кръгови движения по него. От друга страна – летище Стара Загора, което трябва вече да бъде апортирано в Индустриална зона “Загоре”, пътят за Нова Загора, който също се нуждае от преасфалтиране, заяви още кметът.

Всяка година трябва да продължи програмата за финансиране на общините, която беше задействана тази година и благодарение на която успяхме да направим много проекти.

Трябва да стартираме многофункционалната спортна зала, да направим така, че да бъдат отпуснати пари от държавата за капиталови ремонти на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” и тя да стане най-накрая истинска модерна университетска болница. Това са моите каузи, каза кметът.

Според него, за да има стабилно управление, трябва повече хора да излязат и да гласуват.

Така ще може да се направи правителство от най-много две-три партии.

Виждаме безвремието, в което се намира държавата. Много опасно е то да не обезвери хората окончателно. Затова аз трябва да дам своя принос към това, да активираме повече хора да гласуват на изборите. И след тях да има редовен кабинет, който да движи България напред, завърши кметът.

Той разкри, че преди няколко дни е имал среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да го запознае с приоритети и „го помолих той да се разпише под тях“.

И той ми каза: “Ако ГЕРБ има кабинет, ти обещавам, че тези неща ще бъдат свършени”, разказа Тодоров.

Сподели